Puerh čierny pravý čaj

Čaj PUERH je získavaný z rastliny známej ako čajovník čínsky (Camellia sinensis), špeciálnym procesom spracovania a fermentácie, čo dáva čaju Puerh unikátnu charakteristiku a chuť.

Lístky čajovníka sú najprv spracované ako zelený čaj a potom fermentované, čo im dodáva špecifickú chuť a arómu. Veľa ľudí ho považuje za zrelý čaj s bohatou a komplexnou chuťou.

Obsahuje širokú škálu bioaktívnych látok, ako katechíny, kofeín, aminokyseliny, vitamíny, minerály, flavonoidy, polysacharidy, chlorofyl.

Cena

19 €

Balenie

150 g

Síla přírody

Čaj je vypestovaný zo 100% fermentovaných lístkov 75 - 150 rokov starých čajovníkov Camellia sinensis, materská rastlina má vyše 400 rokov.

Nálev má krásnu tmavo červenú farbu, chuť je bohatá, krémovo sladká, avšak nechýbajú zemité tóny typické pre tento druh čaju.

Černý pravý čaj Puerh

Mierna vlhká klíma a horská poloha zaisťujú dostatok vlahy aj slnečných lúčov, to má vplyv na akosť čaju. Úroda a spracovanie v roku 2015, od tej doby čaj starne pod dohľadom skúsených čajových majstrov.

Špecifická vôňa, ktorá láka milovníkov čajov. šetrné spracovávanie umožňuje udržať vysokú koncentráciu antioxidantov, preto sú jeho účinky na ľudský organizmus tak blahodárne.

Príprava čaju

Voda
Kvalita vody má vplyv na chuť čaju. Použite pokiaľ možno vodu mäkkú alebo filtrovanú. Chlórovanú vodu z centrálneho zdroja pitnej vody povarte, čo umožní chlóru vypariť sa, čím sa zníži prípadná chlórová chuť a vôňa vody. Tvrdá voda môže spôsobiť mdlú chuť nálevu a tvorbu nevzhľadného povlaku na hladine nápoja spôsobeného vyzrážaním trieslovín.

Skladovanie
Skladujte v suchu a tme, pri teplote do 25°C, mimo cudzích pachov, a to v pôvodnom neotvorenom obale, po otvorení v uzatvárateľných nádobách, najlepšie porcelánových, keramických, hlinených alebo sklenených (neprepúšťajúcich svetlo).

Lúhovanie za tepla
5 g čajových lístkov dajte do kanvičky 500 ml, zalejte vodou s teplotou 95 - 100 °C (hneď po varu ) a nechajte lúhovať 5 minút. Potom nechajte čaj vychladnúť na teplotu pod 40 ° C.

Lúhovanie za studena
5g čaju dajte do kanvičky 500 ml, zalejte odstátou vodou izbovej teploty a čajové lístky nechajte lúhovať voľne vo vode bez sitka a uložte cez noc v chladničke. Ráno vylúhované čajové lístky prelejte cez sitko.

Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy.

PUERH je možné kombinovať